logo F1live.cz

Jsem si jistý, že se můžeme ještě zlepšit, řekl Verstappen

Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 4. 2024

Max Verstappen čelil před startem japonského závodu hrozbě, že by mohl přijít o vedoucí pozici v šampionátu. Po australském vypadnutí se nám celkové pořadí trochu zdramatizovalo, ale v Suzuce obnovil Holanďan se svým Red Bullem pořádek a opět dominantně zvítězil. V pozávodních rozhovorech s ním už reportérům jaksi dochází zajímavé otázky, když jezdí a vyhrává tak hladce, že ho v přímém přenosu ani nevidíme.

Ačkoli to nebyl další grand slam, protože ve vedení se nám nakrátko objevili i piloti Ferrari, rozhodně šlo o dominantní triumf. Když po závodu dostal vítěz na televizi Sky otázku, zda se objevily aspoň nějaké problémy, odpověděl, že v podstatě žádné.

„V prvním stintu trvalo pár kol, než jsem se dostal do dobrého rytmu, ale to asi platilo pro všechny, protože jsme v trénincích neměli čas na zkoušení závodních simulací. Potom jsme však udělali pár změn a před druhým stintem auto ožilo. Mohl jsem na to tlačit, když jsem potřeboval; starat se o pneumatiky, když jsem chtěl. Jak vždy, je to velmi dobrý pocit,“ řekl po závodu Verstappen.

Ten také dostal otázku, zda si užívá tuto svou jízdu. Odpověď vás asi nepřekvapí. „Ano, je to fantastické. Samozřejmě, Melbourne nebylo nijak skvělé, ale kromě toho máme výborný začátek roku,“ dodal Max.

Vypadá to tedy na opakování minuloroční sezóny, kdy Holanďan s Red Bullem kráčel od jednoho dominantního vítězství ke druhému. Takový Charles Leclerc po dalším pěkném výkonu Ferrari vyjádřil naději, že možná ke konci roku, pokud jeho tým přinese kvalitní vylepšení a do té doby dokáže maximalizovat své bodové zisky, může vyzvat Red Bull aspoň v Poháru konstruktérů. Sám to nazval jako „ze současného pohledu příliš optimistické“, ale je to zřejmě jediná naděje pro ty, kteří chtějí vidět v tomto roce aspoň nějaký boj o titul.

„Určitě nás čekají charakteristické okruhy, které nám nebudou vyhovovat, ale v současnosti se snažíme pokračovat v práci, snažíme se zlepšovat naše auto a učit se, protože jsme stále ve velmi brzké fázi sezóny. Jsem si jistý, že se můžeme ještě zlepšit,“ řekl Verstappen.

Související zprávy