logo F1live.cz

Pérez očekává „do měsíce“ rozhodnutí o své budoucnosti

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 4. 2024

Sergio Pérez zahájil letošní sezónu tím nejlepším možným způsobem. Ze stáje RB nepřichází žádná hrozba a jeho výsledky na úvod ročníku jsou dostatečně kvalitní, aby mu udržely místo v Red Bullu i v příští sezóně. Sám Mexičan očekává, že definitiva by mohla padnout již v nejbližších týdnech.

Zakopnutí v Austrálii se netýkalo jen Péreze, ale celého Red Bullu, takže mu to šéfové mohou odpustit. V Suzuce se vše vrátilo do starých kolejí, Verstappen v čele, Pérez druhý a bezproblémový závod pro tým i jeho jezdce. Potvrdilo to i konstatování mexického závodníka.

„Celkově to byl dobrý víkend. V sobotu jsme byli blízko k pole position. Když jedete blízko za soupeřem ve špinavém vzduchu, tak pneumatiky samozřejmě degradují o něco více. Středně tvrdé pneumatiky na začátku asi trochu narušily vyvážení, ale před druhým stintem jsme to dokázali vyřešit. Jízdou v provozu si ničíte pneumatiky, ale když ztráta na Maxe narostla na čtyři nebo pět sekund, bylo důležité dovézt auto bezpečně do cíle,“ řekl Pérez televizi Sky.

Ten v novém ročníku ukazuje mnohem více sebevědomí. I když to na Verstappena určitě nestačí, rozhodně by to mělo stačit na udržení sedačky v Red Bullu. „Myslím si, že máme mnohem lepší základ. Na tratích jako je tato potřebujete hodně sebevědomí v rychlých a středně rychlých zatáčkách. Když se nám podaří udržet toto momentum, měli bychom se ještě zlepšit,“ řekl Checo.

A jak to vypadá s jeho budoucností? Po třech druhých místech ze čtyř pokusů a zlepšených výkonech v současnosti jen málokdo zpochybňuje jeho setrvání v týmu. Zdá se, že ani sám Pérez nemá obavy. Dokonce naznačil, že bychom se jeho další plány mohli dozvědět již brzy.

„Jsem celkem uvolněný. Toto je myslím moje čtrnáctá sezóna ve Formuli 1. Jsem velmi spokojený s tím, co se mi v tomto sportu podařilo dosáhnout. Jezdecký trh se posouvá a následujících několik týdnů určitě přinese velké pohyby. Očekávám, že do měsíce budu vědět, co mě čeká příští sezónu,“ řekl přesvědčeně Pérez.

Související zprávy