logo F1live.cz

Zůstává! Fernando Alonso prodloužil smlouvu s Aston Martinem

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 4. 2024

Další sedačka pro rok 2025 je obsazena. Fernando Alonso nekončí, nenahradí ho Carlos Sainz a svou kariéru prodlouží minimálně do svých 45 let. Stáj totiž oznámila, že se španělským matadorem podepsala „víceleté“ prodloužení kontraktu. To znamená, že v roce 2026 opět spojí své síly s japonskou Hondou.

Na trhu s jezdci se nám situace rozplétá jaksi brzy. Lewis Hamilton v lednu potvrdil svůj přestup do Ferrari a již v první polovině dubna došlo k definitivnímu obsazení další lukrativní sedačky. Fernando Alonso nepřestoupí do Red Bullu ani do Mercedesu, rovněž se nerozhodl úplně skončit. Minimálně v letech 2025 a 2026 bude pokračovat v barvách Aston Martinu.

Ve Formuli 1 tak zůstane minimálně do svých 45 let a v sezóně 2026 ho opět bude pohánět pohonná jednotka japonské automobilky Honda, která s Aston Martinem uzavřela továrenskou dohodu o dodávkách motorů.

„Zajištění Fernandovy dlouhodobé budoucnosti v Aston Martin Aramco je fantastická zpráva,“ řekl šéf týmu Mike Krack. „Za posledních 18 měsíců jsme si vybudovali silný pracovní vztah a sdílíme odhodlání pro dosažení úspěchu tohoto projektu.“

„V posledních měsících jsme vedli neustálý dialog a Fernando dodržel své slovo. Když se rozhodl, že chce pokračovat v kariéře, nejprve se rozprával s námi. Ukázal, že nám věří, a my věříme jemu. Fernando je hladový po úspěchu, jezdí lépe než kdykoli předtím, je fit jako nikdy předtím a je úplně oddaný tomu, aby se Aston Martin Aramco stal konkurenceschopnou silou,“ pokračoval Luxemburčan.

„Tato víceletá smlouva s Fernandem nás zavede do roku 2026, kdy začne naše továrenská dohoda s Hondou. Těšíme se, že si spolu vytvoříme další neuvěřitelné vzpomínky a dosáhneme dalších společných úspěchů,“ dodal Krack.

Související zprávy