logo F1live.cz

Žádný tým nemá takové ambice a plány jako Aston Martin, říká Alonso

Fernando Alonso
© LAT/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 4. 2024

Zahájí Aston Martin další ofenzivu? Když Lawrence Stroll převzal Force Indii, začal s jejím přetvářením na top tým. Ačkoliv stále čeká na své první vítězství, můžeme říci, že Aston Martin se jím už stal. Podle slov Fernanda Alonsa má tým úplně nejvyšší ambice.

Není to tak dávno, co Lawrence Stroll „vykrádal“ všechny elitní týmy při svém lovu na mozky. Do nové továrny v Silverstone přivedl několik známých jmen, která využila novou infrastrukturu, rozšířenou personální základnu a příliv investic, aby dostali stáj ze středu pole. To však nestačí.

Aston Martin v současnosti staví nový větrný tunel a prý ani zdaleka neskončil jeho náborový proces. Několik renomovaných zdrojů, včetně portálu Motorsport.com, informuje, že Lawrence Stroll osobně se peněženkou plnou hotovosti snaží přesvědčit Adriana Neweyho, aby posílil technické oddělení stáje. I Fernando Alonso, který s týmem právě prodloužil smlouvu a megalomanie mu není cizí, říká, že na roštu není ambicióznější celek než Aston Martin.

„V tomto paddocku není tým s takovými ambicemi a plány do budoucna, jak má Aston Martin,“ prohlásil dvojnásobný mistr světa. „Před dvěma lety byl tento tým úplně nový. Počet zaměstnanců v továrně se za ten čas asi zdvojnásobil.“

„Dříve pracovali ve staré továrně Jordanu, nyní mají ultramoderní továrnu. Na konci dne však musíte vyhrávat závody a šampionáty, což je ten nejtěžší krok,“ připomněl Alonso.

Ačkoliv Aston Martin drží na začátku sezóny celkové páté místo, na kterém zakončil tu minulou, Fernandovi to nevadí. Jeho tým se určitě přiblížil k nejlepším a (ačkoliv to sám Alonso nikdy neřekne) na úvodních závodech ho srážely hlavně nedostatečné výkony Lanca Strolla. Španěl však věří, že je tým na správné cestě.

„Jsem velmi spokojený. Tím chci říci, že jsem byl spokojený loni a jsem spokojený i teď. V týmu se cítím dobře, i když bych rád byl v lepší pozici. Zdá se však, že máme plán vývoje auta, který je o něco agresivnější a více odpovídá špičkovému týmu, který chce bojovat o velké cíle. To mě těší,“ konstatoval Alonso.

Související zprávy