logo F1live.cz

Brundle upozorňuje Péreze: Red Bull si nemůže dovolit mít v autě pasažéra

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 10. 2023

Red Bull v této sezóně vyhrál vše, co šlo, a to i bez velké pomoci ze strany Sergia Péreze. Max Verstappen dokonce i v tuto chvíli sám vede konstruktérský šampionát s náskokem více než 120 bodů. Bude ale tak suverénní i příští rok, pokud se konkurence dotáhne? Red Bull možná bude potřebovat i pomoc druhé strany garáže, upozorňuje Péreze Martin Brundle.

Po závodě v Austinu má Max Verstappen na svém kontě 466 bodů. Mercedes má v konstruktérském šampionátu jen 344 a Ferrari 322. Red Bull tak zatím nemá mnoho důvodů měnit Sergia Péreze; zatím mu stačí, že je v týmu klidná atmosféra.

Komentátor britské Sky Sports Martin Brundle upozorňuje, že Sergiu Pérezovi jeho submisivnost už dlouho nemusí stačit k udržení sedačky. “Red Bull si do sezóny 2024 nemůže přinést pasažéra, pokud už nebude ve formě. A upřímně si ani nedokážu představit, že by Sergio v tom případě chtěl závodit.”

I Mexičan ale musí cítit, že má za sebou období beznaděje, vždyť jeho tradiční řeči o optimistických vyhlídkách byly doposud vždy jen pohádkou. “Následujících pár závodů bude pro jeho hlavu klíčových, a také pro uspokojení Red Bullu, že ještě to úplně nezapomněl, že to ještě dokáže.”

Mexický závodník to nejlépe dokáže tím, že potvrdí zisk druhého místa v jezdeckém šampionátu. Red Bullu se to doposud ještě nikdy nepodařilo.

Brundle uznává, že od Péreze se nečeká bitva o vítězství a tituly s Maxem Verstappenem. “Sergio Pérez a Red Bull chtějí přesně to samé. Chtějí, aby znovu našel ztracenou formu a pokud nedokáže porazit Maxe, tak ať sbírá aspoň druhá místa a získá titul vicemistra.”

Související zprávy