logo F1live.cz

Po odchodu Hamiltona se stane týmovou jedničkou Mercedesu Russell, předpovídá Brundle

George Russell a Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár28. 2. 2024

Lewis Hamilton a George Russell vstupují do své v pořadí třetí společné sezóny, která bude zároveň jejich poslední. Starší z britské dvojice se totiž po skončení ročníku 2024 přesune do Ferrari, kde si změří síly s miláčkem tifosi Charlesem Leclercem. Mladší z Britů setrvá v Mercedesu a bude aspirovat na post týmové jednotky. Martin Brundle nepochybuje o tom, že bude ve svém tažení úspěšný.

Na startovním roštu byste našli jen pramálo dvojic, které by byly vyrovnanější, než jsou Hamilton s Russellem. Vzhledem k tomu, že hraje mladší ze závodníků Mercedesu se sedminásobným šampionem vyrovnanou šachovou partii, Martin Brundle nepochybuje o tom, že to bude právě on, kdo po odchodu Lewise převezme otěže nad týmem z Brackley.

„Myslím si, že George Russell disponuje velkou sebedůvěrou a talentem. Je také nesmírně rychlý a dostatečně zkušený na to, aby převzal Hamiltonovo žezlo a stal se týmovou jednotkou Mercedesu. Ani v nejmenším o tom nepochybuji,“ vyslovil se někdejší pilot Formule 1 a v současnosti respektovaný komentátor.

Brundle je přesvědčen o tom, že světlá budoucnost nečeká pouze Russella, ale také v pořadí druhého mladého britského závodníka Landa Norrise. Pro úspěch však budou muset udělat jedno: Podmanit si týmy, ve kterých působí.

„Domnívám se, že George a Lando budou v tomto roce ve velmi podobné pozici. Oba budou potřebovat přiklonit si týmy na svoji stranu. Bude nesmírně důležité, aby se jim to podařilo. Přehoupli se totiž do fáze kariéry, kdy už nejsou považováni za mladé závodníky.“

„Mají už četné zkušenosti a jsou zabydleni v týmech, v nichž působí. Nyní je zapotřebí, aby tyto týmy kolem sebe vybudovali a přiměli je, aby je naslouchali. Potřebují, aby jim vyráběla auta na míru.“

„Lando se po tomto směru angažuje už dlouhá léta a George uviděl v odchodu Hamiltona příležitost. Musí využít šanci, která se jim nabízí, a ze sezóny 2024 udělat pro sebe odrazový můstek,“ dodal Brundle.