logo F1live.cz

Brundle: Hamilton už osmý titul nezíská, Russell mu to nedovolí

George Russell
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár30. 11. 2023

Formulová obec na poměrně pravidelné bázi rozebírá, zda se ještě Lewisu Hamiltonovi podaří získat rekordní osmý titul, nebo ne. Zastánci názoru, kteří tvrdí, že se Brit šampionům už nestane, při své argumentaci poukazují na v současnosti dominantního Maxe Verstappena, který mu prý nic takového nedovolí. Martin Brundle s tím, že Hamilton už soutěž jednotlivců neovládne, sice souhlasí, ale domnívá se, že se tak nemusí stát výlučně zásluhou Holanďana – 38letému závodníkovi může zahatat cestu i takový George Russell.

Mercedes v uplynulém ročníku nezvítězil poprvé od roku 2011. Rozhodl se proto od základů prokopat svůj koncept a začít znovu. Zda bude tým z Brackley a Brixworthu ve svém tažení úspěšný, je prozatím sporné, ale takový Martin Brundle o správném směřování německého celku nepochybuje.

„Stále si myslím, že v Mercedesu je dost schopných lidí na to, aby dokázali vyrobit auto, které bude vyhrávat závody a mistrovství světa. Jsem o tom skálopevně přesvědčen,“ nechal se slyšet třiašedesátiletý Brit.

O kom však Brundle pochybuje je Lewis Hamilton. Domnívá se totiž, že pokud dojde na lámání chleba a Mercedes bude disponovat dostatečně kvalitním monopostem na to, aby získal titul, bude Lewis poražen týmovým kolegou Georgem Russellem.

„Myslím si, že George by mohl mít v případě, že bude Mercedes disponovat dostatečně konkurenceschopným monopostem, navrch. Domnívám se totiž, že je velmi dobrým lídrem a zároveň má dostatek vůle a mentalní kapacity na to, aby ustál všechny tlaky, které zvenčí přicházejí, když vyhráváte závody nebo bojujete o vítězství v šampionátu.“

„Domnívám se proto, že by to mohl být on, kdo zabrání Hamiltonovi vyhrát osmý titul. Přesto si ale myslím, že Lewis je i nadále velmi silný,“ doplnil Brundle.