logo F1live.cz

Alonso vzdal hold Schumacherovi v novém dokumentu: Častěji jsem s ním prohrál, než vyhrál

Fernando Alonso a Michael Schumacher
© Wikimedia Commons
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 12. 2023

Na svět přichází nový dokumentární cyklus o životě a díle Michaela Schumachera. Můžeme očekávat, že bude něco hutnější než film z roku 2021, který převzal Netflix. I tento snímek nazvaný Being Michael Schumacher je dílem německých filmařů, ale jde o pětidílnou minisérii.

Premiéru bude mít seriál německé ARD právě dnes, 14. prosince, a objevit by se v něm měla téměř celá jeho rodina. Manželka Corinna, syn Mick, dcera Gina-Maria, bratr Ralf, také celá plejáda jeho spolupracovníků či soupeřů jako Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Ross Brawn, Norbert Haug nebo Jean Todt, ti všichni se objeví v nové pětidílné minisérii o životě a díle sedminásobného mistra světa.

Jsme tedy zvědaví, co tento nový dokument přinese. Na svět se už dostaly některé z krátkých úryvků a jeden z nich přinesl britský Independent, na jehož stránkách se objevila poklona od jeho rivala Fernanda Alonsa. Ten sesadil kdysi neporazitelného Schumachera z trůnu a v letech 2005 a 2006 se stal mistrem světa.

„Častěji jsem s ním prohrál, než vyhrál!“ prohlásil dnes pilot Aston Martinu. „Je to neuvěřitelný jezdec. Byl inspirací pro všechny piloty mé generace, když jsme jezdili v motokárách a juniorských sériích a sledovali jeho dominanci v tomto sportu.“

„Změnil způsob přístupu k závodění, fyzickou přípravu, odhodlání, pracovní morálku a přípravu na víkend s inženýry. Mnoho věcí se ve Formuli 1 změnilo k lepšímu právě díky Michaelovi,“ řekl Alonso.

Uvidíme, jaký dopad bude mít nový snímek a kolik dříve neznámých příběhů odhalí. Rozhodně si však nemyslíme, že přinese nějaké novinky ohledně současného života nebo stavu Michaela Schumachera.