logo F1live.cz

Willi Weber není u Schumacherů vítán: Už jsem přestal doufat, že Michaela uvidím

Michael Schumacher v Jordane 191
© Instagram/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 12. 2023

Willi Weber byl pro kariéru Michaela Schumachera klíčovým mužem. Manažer doprovázel německého šampiona během celé jeho kariéry, vyřizoval, zdvihal telefony, financoval, ale fanoušci Formule 1 vědí, že nejde o člověka bez poskvrny. Po Michaelově nehodě ho rodina odvrhla a dnes nemá o svém starém známém žádné zprávy.

Některým lidem se podařilo udržet v úzkém kruhu rodiny. Jean Todt svého dobrého přítele pravidelně navštěvuje ve Švýcarsku. Francouz byl Michaelovi velmi blízký už během jeho kariéry a zůstal jím i po těžké nehodě. Blízko měl k němu i Willi Weber, ale po nehodě se hlavou rodiny stala Michaelova manželka Corinna, která rozhodla, že bývalý manažer jejího muže nepřekročí práh jejího domu.

Weberovi je této situace líto a mluvil o tom už loni pro Gazzetta dello Sport. Před Vánocemi ho pro změnu vyspovídal Cologne Express a v krátkém rozhovoru poskytl několik vlastních postřehů. „Bohužel, když na Michaela pomyslím dnes, už nedoufám, že ho někdy uvidím. Za deset let jsme neslyšeli žádné dobré zprávy,“ řekl Weber, který také dostal otázku ohledně jeho rozkolu s rodinou.

Jak uvedl dříve, jeho největší lítostí je, že krátce po nehodě nenavštívil Schumachera v nemocnici v Grenobli. „Samozřejmě, že to hrozně lituji a mohu obviňovat jen sebe. Měl jsem Michaela navštívit v nemocnici. Po nehodě jsem truchlil jako zbitej pes. Dokážete si představit, jak mě to zasáhlo? Corinna mi potom nedovolila žádný další kontakt s ním. V určitém okamžiku přišel čas, abych se od toho osvobodil a odpoutal se od Michaela,“ říká Weber.

„Ještě ani tři nebo čtyři roky po nehodě mě lidé poznávali a ptali se mě: ‚Vy jste Schumacherův bývalý manažer. Jak se Michaelovi daří?‘ Tehdy jsem se přestal pokoušet o vysvětlení a pomyslel jsem si, proč se nikdo nezeptá, jak se daří mně? Bylo mi jasné, že je konec a musím tu blbost dostat z hlavy,“ řekl Weber trochu sobecky, ale musíme mu to odpustit, když sám má nemalé zdravotní problémy.

„Měl jsem slabší mozkovou příhodu. Nejhorší na tom jsou však mé nohy, které trpí neustálými záněty. Na jaře jsem dostal v nemocnici další infekci. Bylo to něco jako otrava krve a hrozilo selhání ledvin. Naštěstí však už nemusím chodit na dialýzu. Lékaři mi řekli, že mé tělo se musí vyléčit samo,“ řekl Weber.