logo F1live.cz

Button: Jezdecké sestavě Mercedesu dokáže konkurovat pouze jeden tým

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár12. 1. 2024

Podle mistra světa z roku 2009 má nejlepší jezdeckou sestavu na startovním roštu Mercedes. Silně mu však konkuruje jeden tým. Který?

Jenson Button si neumí vynachválit jedzecké duo týmu z Brakley a Brixworthu. Kromě Lewise Hamiltona a George Russella však Brit po očku sleduje i několik dalších mimořádně talentovaných jezdců – specificky Landa Norrise a Oscara Piastriho. Právě jezdeckou sestavu McLarenu považuje po sestavě Mercedesu za druhou nejkvalitnější.

„Na startovním roštu působí hned několik skutečně silných jezdců,“ uvedl Button pro Sky Sports. „Nemohu opomenout jezdce Mercedesu. Vím, čeho je Lewis (Hamilton) schopný, byli jsme týmovými kolegy tři roky. Na Georgeovi (Russellovi) je zase působivé to, jak blízko se dokázal dostat k Lewisovi.“

„Nesmírně silné jsou ovšem i mladé pušky z McLarenu. Oscar (Piastry), který má za sebou první rok, bude v roce 2024 důslednější. V sezóně 2023 měl sice několik skvělých záblesků, ale nebyl dostatečně konzistentní. Pokud se správně domnívám, tak získal o více než polovinu bodů méně než Lando (Norris).“

Button ale nepochybuje o tom, že si bude Piastri ve své v pořadí druhé sezóně v nejvyšší motoristické soutěži počínat o poznání lépe.

„Ve své druhé sezóně ve Formuli 1 bude o něco zkušenější, což bude mít za následek, že bude i konkurenceschopnější. Díky těmto dvěma pilotům (Norrisovi s Piastrim, pozn. red.) si McLaren o něco polepší,“ uzavřel vítěz patnácti velkých cen.