logo F1live.cz

Je logické, že doma mluvíme i o Audi, řekl čtyřnásobný vítěz Dakaru Carlos Sainz

Carlos Sainz starší a Carlos Sainz mladší
© X/Carlos Sainz
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 1. 2024

Sezóna 2024 se bude nést ve znamení přestupových spekulací. Bez smlouvy jsou i oba piloti Ferrari. Ti měli se svým týmem v plánu podepsat nové kontrakty ještě před startem sezóny, ale zatím se tak nestalo. V případě španělského závodníka Carlose Sainze se objevily spekulace o spojení s továrním Audi, které určitě neoslabilo vítězství jeho otce na Rallye Dakar právě s touto automobilkou.

Spojení Sainz – Audi se zdá být logické. Německá automobilka podle všeho chce své jezdce v kokpitech Sauberu už v roce 2025. S touto značkou už bylo spojováno více jmen, včetně Nica Hülkenberga a Estebana Ocona, ale tím nejzajímavějším je jistě pilot Ferrari Carlos Sainz junior.

Má jméno, zkušenosti a nemá smlouvu na rok 2025. Jeho otec nyní s Audi vyhrál slavnou dakarskou rally, což jen posílilo marketingový magnet pro tuto německou automobilku. Asi nepřekvapí, že jeho otec, Carlos Sainz senior, nešetří na adresu automobilky z Ingolstadtu slovy chvály. „U Audi máte vždy jistotu, že uspějí,“ prohlásil šampion WRC po svém čtvrtém vítězství na Dakaru.

„Velmi dobře vím, jak vážně přistupují ke každému projektu a velmi dobře vím, co znamená pověstná německá mentalita v praxi, její dobré i méně dobré stránky, ale mám velký respekt před skupinou Volkswagen a Audi, které je její součástí. Víme, že Formule 1 je tak trochu zvláštní svět, ale já mám k Audi velký respekt,“ opakoval Sainz starší.

Zdá se tedy, že od svého manažera a otce v jedné osobě dostane Carlos jen ty nejlepší doporučení, pokud jde o projekt Audi ve Formuli 1. Španělský závodník dává na veřejnosti jasně najevo, že chce zůstat ve Ferrari. Ve skutečnosti však nevíme, jak probíhají jednání. Čím déle se protáhnou, tím více se bude spekulovat.

„Myslím si, že úspěch Audi ve Formuli 1 je jen otázkou času. Nemám křišťálovou kouli, ale myslím si, že dávají dohromady všechny ingredience na to, aby vytvořili úspěšný projekt. Asi je logické, když jsem součástí rodiny Audi, že doma mluvíme a vyměňujeme si názory na to, co může přinést jejich tým Formule 1 v budoucnosti,“ přiznal Sainz.