logo F1live.cz

Nic se nemění. K Hamiltonovi s Russellem budeme přistupovat stejně, ujišťuje Wolff

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár3. 2. 2024

Vzhledem k tomu, že Lewis Hamilton spojil svou budoucnost s Ferrari, se týmovou jednotkou Mercedesu stane již brzy George Russell. Ne však v nadcházející sezóně. V té budou mít oba piloti stříbrných šípů údajně stejnou výchozí pozici.

Sedminásobný šampion se o rok převleče do červených barev a svému současnému zaměstnavateli se takříkajíc otočí zády. Nebylo by proto žádným překvapením, kdyby Mercedes v nadcházející sezóně dával do popředí George Russella. Toto Wolff však tvrdí, že k ničemu takovému nedojde. Šéf druhého týmu uplynulé sezóny říká, že k oběma svým jezdcům bude přistupovat stejně – tak, jak tomu bylo doposud.

„Myslím si, že vždy jsem se jako šéf týmu – a všichni v Mercedesu – snažili být transparentní a spravedliví,“ nechal se slyšet dvaapadesátiletý Rakušan. „V tomto směru se v roce 2024 nic nezmění. Vděčíme za to našim principům a tomu, jak přistupujeme k závodění. Těmito principy se budeme řídit i nadále a jsem si jistý, že závodníci to budou respektovat.“

Bude mít však Lewis přístup k nejtajnějším týmovým „spisům“? Do těch pro rok 2026 pochopitelně nahlédnout moci nebude, ale ostatní informace – specificky vývoj příštího monopostu – mu zřejmě Mercedes nijak zvlášť nezatají. Toto Wolff je totiž přesvědčen o tom, že letošní a nadcházející auto se budou odlišovat jen nepatrně.

„Tím, jestli bude mít Lewis přístup k vývoji příštího monopostu, se budeme ještě zabývat. Předpisy pro rok 2025 jsou však téměř identické s těmi letošními. Než se začneme zabývat vývojem auta pro rok 2025, uvážíme, které z informací mu budou poskytnuty. Popravdě mě to moc netrápí.“

„Někteří inženýři od nás odcházejí do jiných týmů a mají někdy jen šestiměsíční výpovědní lhůty. O Lewisově integritě – pokud jde o sdílení informací – proto nemáme žádné pochybnosti. Důvěřuji mu a chci se v první řadě postarat o to, že bude nadcházející sezóna úspěšná jak pro jezdce, tak pro Mercedes. Všichni uděláme maximum pro to, aby se tak stalo,“ uzavřel Wolff.