logo F1live.cz

Red Bull láká Albona na tříletý kontrakt, píše Motorsport.com

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár9. 2. 2024

Už z několika stran zaznělo, že Sergia Péreze v Red Bullu nahradí Alex Albon. Doposud se však jednalo o ne příliš důvěryhodné zdroje. Když však s informací přijde Motorsport.com, je třeba zbystřit.

Obměnou jezdecké sestavy si v nejbližším období projde každý ze tří nejlepších týmů startovního pole. Do Ferrari zamíří Hamilton a Mercedes bude proto muset za Brita hledat náhradu. Velmi pravděpodobný je také odchod Sergia Péreze z Red Bullu.

Zatímco v souvislosti s Mercedesem se spojuje jmen více než dost, s Red Bullem většinou jen jedno – Alex Albon. Vypadá to proto tak, že pokud někdo Mexičana v Milton Keynes nahradí, bude to právě britsko-thajský pilot.

Kdy by k této výměně mohlo dojít? Motorsport.com píše, že pravděpodobně v roce 2026. Pro ročník 2025 si Red Bull podle všeho ještě ponechá Péreze, následně by mohl po boku Maxe Verstappena usednout Albon. Red Bull pilotovi jezdícímu pod thajskou vlajkou údajně nabízí tříletý kontrakt, který by vypršel současně s Holanďanovým.

Předpokládejme, že Red Bull zájem o Albona skutečně má. Jak však svou budoucnost vidí pilot Williamse? Třináctý muž uplynulého šampionátu má sice s týmem z Grove platnou smlouvu do konce roku 2025, ale na základě jeho vyjádření lze konstatovat, že v případě adekvátní nabídky délku kontraktu nenaplní.

„Lhal bych, kdybych řekl, že jsem s Red Bullem nekomunikoval, ale v každém případě nechávám tyto věci na můj manažerský tým. Soustředím se výhradně na závodění,“ vyjádřil se před časem Alex Albon.