logo F1live.cz

Magnussena těší, že v Haasu skončili s „nerealistickým optimismem“

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 2. 2024

Nejhorší tým minulé sezóny bude nejhorším i na začátku té letošní. To není náš závěr, takto to řekl nový šéf týmu Haas Ajao Komacu. I když to není motivační řeč jako vystřižená z filmu se Sylvesterem Stallonem, jedná se o celkem realistické hodnocení situace. Například Kevin Magnussen novou vlnu realismu vítá.

Můžeme očekávat, že v Haasu se bude situace řídit podle hesla „každý sám za sebe“. Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg nemají smlouvy na rok 2025 a vše nasvědčuje tomu, že nedostanou auto, ve kterém by mohli zvlášť zazářit. Dánský závodník však před startem sezóny vyzdvihl přístup nového šéfa, který prý dobře zvládl krotit očekávání.

„Myslím si, že v některých letech se do nové sezóny vstupovalo s nerealistickým optimismem, což ovlivnilo i mě,“ prohlásil Magnussen. „Ajao celkem zřetelně říká, že jsme se ještě neposunuli z naší loňské pozice. Zároveň však jasně řekl, že vidí vývojovou křivku, která vypadá mnohem slibněji, a věří, že se můžeme posunout vpřed v průběhu roku.“

„Celé pole je nesmírně vyrovnané a myslím si, že loni jsme s naším vývojem narazili na betonovou zeď. Nemohli jsme tu bariéru prolomit, dokud jsme nezměnili koncept. A tento rok to už vypadá mnohem lépe. Očekávání jsou nízká na začátek sezóny, ale vysoká pro sezónu jako celek,“ vysvětlil dánský závodník rétoriku svého šéfa.

Kevin si kromě toho od nového šéfa slibuje i změnu kultury v Haasu. „S Ajaem mám dobrý vztah. V týmu je už osm let, od začátku sezóny 2016, takže od mého příchodu do Haasu v roce 2017 s ním velmi úzce spolupracuji.“

„Samozřejmě, pro náš tým to byla obrovská změna, když se stal šéfem týmu. Ajao je inženýr a má dostatek technických zkušeností v týmech Formule 1. Bude velmi zajímavé, když si osvojí myšlení šéfa týmu. Myslím si, že to změní dynamiku a komunikaci v celé organizaci,“ řekl s nadějí Magnussen.

Související zprávy