logo F1live.cz

Zájemci o místo v Mercedesu volají dokonce i mně, směje se Russell

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 2. 2024

Mercedesu se měla původně letošní „silly season“ úplně vyhnout. S platnými smlouvami pro Lewise Hamiltona a George Russella i na rok 2025 se mělo mluvit hlavně o Red Bullu či Ferrari. Nakonec je však všechno jinak a tento tým se ocitl přesně uprostřed přestupového kolotoče. Ten se prý točí už v únoru tak divoce, že potenciální zájemci se nabízejí nejen svým budoucím šéfům, ale dokonce i kolegům.

Odchod Lewise Hamiltona do Ferrari úplně obrátil dynamiku na přestupovém trhu. Najednou je to Mercedes, který drží „klíče od míchačky“ a zájem o místo v tomto týmu bude určitě větší než v Red Bullu, který je známým hřbitovem talentů. Místo po boku George Russella je tak žádané, že úsměvu se neubránil ani sám pilot Mercedesu.

„Bude to zajímavých pár měsíců a uvidíme, co to přinese,“ řekl Russell médiím v Bahrajnu. „Z mého pohledu mohu říct, že mým týmovým kolegou je pravděpodobně nejlepší jezdec všech dob, takže nemám žádné obavy, kdo se postaví vedle mě. Chci se srovnávat s těmi nejlepšími.“

„Myslím si, že přesně to jsem zažíval poslední dva roky. Ať už to bude zkušený jezdec nebo mladý jezdec, mám pocit, že jsem ve skvělé pozici a mohu pomoci posunout tým dopředu na začátku této nové kapitoly v jeho historii,“ konstatoval Russell sebevědomě.

„Myslím si, že pro každý tým je dobré, když panuje mezi jezdci harmonie, protože ta se přenáší na všechny inženýry a celý tým. Ale v konečném důsledku leží rozhodnutí na Totovi a představenstvu,“ dodal britský závodník.

Ten si za ta léta vybudoval v paddocku a ve světě motorsportu nejedno přátelství. Zdá se, že být kamarádem s Georgem je dnes velmi výhodné a jeho telefonní číslo žádané. „Už jsme se o tom bavili – tuhle zimu jsem s Totem strávil hodně času. Je to zábavné, když na telefonu vidíte vyskakovat jména jezdců, dokonce i na mém telefonu. Opravdu jsem měl docela hodně telefonátů a textových zpráv,“ usmívá se Russell.

„Bylo to celkem zajímavé. Ale jako tým máme opravdu dobrou příležitost před začátkem této nové kapitoly,“ dodal George.