logo F1live.cz

Piastri: Můžeme být nahoře i na konci první desítky

Oscar Piastri
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala8. 3. 2024

McLarenu měla trať v Džiddě sedět lépe než okruh v Bahrajnu, výsledky z tréninků tomu však moc nenasvědčují. Maximem britského týmu dnes bylo sedmé místo Landa Norrise z prvního tréninku, v tom druhém se ‘papájoví’ propadli na hranici TOP10.

Na druhou stranu čtvrteční časy ještě nemusí nic znamenat, zvláště v takto těsném startovním poli. V prvním tréninku se Lando Norris dlouho držel v první trojce a bývalý pilot Karun Čandhok v televizním přenosu prohlásil, že ho tento víkend vidí v první řadě.

„Můžeme být úplně nahoře, ale stejně se může stát, že budeme kolem desátého místa jako ve druhém tréninku. Je to fakt těžké předpovědět,“ myslí si Oscar Piastri, který v FP1 skončil patnáctý a ve FP2 desátý.

„V určitých věcech jsme vypadali dobře, v jiných zase ne. Je náročné přečíst, kde se vlastně nacházíme. Fernando je totiž fakt rychlý, a uprostřed je to těsné a promíchané. Určitě potřebujeme před kvalifikací ještě zrychlit,“ pokračoval australský pilot, který před rokem v kvalifikaci zazářil a nečekaně postoupil do Q3.

„V kvalifikaci očekávám těsný boj. Věřím, že v ní můžeme být blíže k čelu než ve čtvrtek,“ doplnil Piastri.

Lando Norris byl přes to, že ve druhém tréninku skončil až dvanáctý, tedy za týmovým kolegou, poměrně optimisticky naladěn.

„Solidní den. Mám o něco lepší pocit než v Bahrajnu. V některých zatáčkách jsme se trápili s balancem, takže do pátku se celkově potřebujeme zlepšit. Jinak to byl fajn den a dobrý start do víkendu,“ prohlásil Lando Norris.

V McLarenu věnovali čas také hledání správného nastavení. „Vyzkoušeli jsme několik nastavení pro tuto trať, která vyžaduje maximální rychlost na rovinkách a zároveň dobrý balanc. Získaná data nám pomohou při hledání co nejlepšího přístupu pro kvalifikaci a závod. Dnes nás čeká hodně analýz,“ řekl šéf týmu Andrea Stella.