logo F1live.cz

V porovnání se čtvrtkem jsme udělali krok zpět, lituje Pérez

Sergio Perez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 3. 2024

Úloha Sergia Péreze je jasná: finišovat hned za Maxem Verstappenem. V Bahrajnu splnil očekávání a při pohledu na výkony Daniela Ricciarda se zatím nemusí obávat útoku ze strany Australana. I když Mexičana v kvalifikaci opět porazil Charles Leclerc, počítat se bude jen výsledek v závodě a v tomto směru vypadá start ze třetího místa pro Checa více než slibně.

I když třetí místo není žádným zklamáním a na Charlese Leclerca ztratil Mexičan méně než dvě setiny sekundy, potenciál jeho Red Bullu RB20 je přece jen o něco vyšší. Pérez nepůsobil po kvalifikaci úplně spokojeně. Sám řekl, že ve čtvrtek se mu v kokpitu Red Bullu líbilo o něco více.

„Myslím si, že dnešek nebyl tak dobrý jako včerejšek,“ řekl po skončení kvalifikace mexický závodník. „Z nějakého důvodu jsme udělali krok zpět. Musíme to pochopit, zejména před sobotním závodem. Pevně doufám, že námi provedené změny nám pomohou v závodě.“

„Čtvrtek byl velmi dobrý den, velmi pozitivní. V závodním i kvalifikačním tempu se věci posouvaly správným směrem. Dnes to však vypadalo, že se nám nějakým způsobem podařilo udělat krok zpět. Nevím, jestli se ještě něco změnilo na trati nebo v naší přípravě, ale určitě je třeba něco přehodnotit a pokusit se tomu přijít na kloub,“ řekl Pérez.

Tomu se v Bahrajnu podařilo napravit méně lichotivý kvalifikační výsledek v závodě. V Saúdské Arábii bude mít stejný plán. Red Bull vypadá být v závodním tempu stále o krok napřed, takže to působí jako jednoznačná úloha. Pérez si to však nemyslí.

„Bude to výzva. Na této trati je vše o závodním tempu. Myslím si tedy, že v sobotu skončí vpředu ten rychlejší. Na této trati se dá předjíždět a dá se tu závodit. V sobotu nás čeká dlouhá cesta,“ avizuje vicemistr světa z roku 2023.

Související zprávy