logo F1live.cz

Hülkenberg si váží Magnussenovou pomoc: Jednou se mu za ni odplatím

Kevin Magnussen pred Júkim Cunodom
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 3. 2024

Haas si v Saúdské Arábii připsal na konto premiérový bod v probíhající sezóně. Postaral se o něj Nico Hülkenberg, ovšem za velké výpomoci týmového kolegy Kevina Magnussena. Ten před avizovanou zastávkou „Hulka“ v boxech doslova zaštuploval druhou polovinu startovního pole a umožnil Němci vrátit se na trať v podstatě tam, kde figuroval před návštěvou svých mechaniků.

Hülkenberg byl jedním z jezdců, kterí v úvodní fázi závodu po výjezdu bezpečnostního vozidla nezamířili do boxů, ale rozhodli se setrvat na trati. Zatímco většině závodníků se tento krok nevyplatil, pilot Haasu sklidil úspěch, avšak ne výlučně vlastním přičiněním.

Němci do výrazné míry pomohl týmový kolega Kevin Magnussen, který za sebou na starých pneumatikách „zaštuploval“ množství rozjetých závodníků, a umožnil tak „Hulkovi“ vrátit se na trať na bodovaném desátém místě, na kterém 36letý jezdec setrval do konce závodu.

Když se Hülkenberg po závodě o tomto hrdinském počinu týmového kolegy dozvěděl, pořádně ho vynachválil a zároveň mu přislíbil, že se mu za výpomoc v budoucnosti odvděčí rovným dílem.

„Ze zisku bodu jsem nesmírně šťastný,“ vyslovil se Hülkenberg. „Vděčím za něj skvělému týmovému úsilí a skvělé týmové hře v podání Kevina. Informovali mě, že mi nesmírně pomohl. Tím, že za sebou vytvořil vláček jezdců, vytvořil mezeru, díky které jsem získal bod.“

„Po této stránce odvedl velmi dobrou práci. Jsem jeho dlužníkem a když na to přijde, tak mu to později odplatím,“ řekl Hülkenberg, který se o Magnussenově oběti dozvěděl až po závodě.

„V závodě jsem o tom nevěděl. Bylo mi řečeno, že se za mnou vytvořila mezera, ale nevěděl jsem proč. Myslel jsem si, že se mi to podařilo vlastní šikovností,“ zasmál se kvalifikační specialista.

„Většinu závodu jsem byl totiž osamocený a jen jsem jezdil co to dalo. Pneumatiky jsem nijak nešetřil a musím konstatovat, že to bylo celé fyzicky mimořádně náročné. Ale zároveň jsem si to nesmírně užil,“ doplnil Hülkenberg.