logo F1live.cz

Každý ví, že klid v týmu je důležitý, prohlásil Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 3. 2024

Dominance Red Bullu na trati je v ohromujícím kontrastu se zmatkem, který panuje v zákulisí. I v Džiddě se na titulky dostaly spíše spory uvnitř Red Bullu než jeho dominance na trati. Ta však všem zainteresovaným stranám ukazuje, že by byl trestuhodný sportovní zločin zahodit takovou příležitost na další titul.

Red Bull vybojoval dvakrát po sobě double a jistým krokem směřuje za dalším jezdeckým i konstruktérským titulem. I v Džiddě dominoval Max Verstappen do takové míry, že se ani neobjevil v televizních záběrech. Fanouškům a odborníkům docházejí superlativy, novinářům zase otázky. Nizozemec se tak už trochu naučil odpovídat i bez pořádné otázky.

„Vždy zkoumám závody bez ohledu na to, zda vyhraji, nebo ne. Vždy hledám věci, které můžeme zlepšit. Proto se v nejbližších dnech pokusím analyzovat i tento závod,“ řekl Verstappen pro televizi Sky. „Samozřejmě, že jsem velmi šťastný po tomto vítězství. Závěrečný stint byl dost dlouhý, ale degradace pneumatik byla opravdu velmi malá.“

„Udržet teploty pneumatik při životě byla nejtěžší úloha. Dvojnásobně to platilo na konci, když jsem dohnal o kolo pomalejší piloty, tehdy přišlo pár krušných chvil, protože moje pneumatiky příliš vychladly. Ve špinavém vzduchu a se studenými gumami se dost těžko jezdilo, ale když jsem je dostal za sebe, opět jsem získal ten správný pocit a vyhráli jsme, což je nejdůležitější,“ zhodnotil své závody Max.

Ten ukázal, jaký je maximalista, když dostal otázku, co ještě může za daných okolností dělat lépe. „Životnost pneumatik, vyvážení monopostu a vždy hledám věci, které se dají zlepšit,“ odpověděl Verstappen bez váhání. „Podíváme se na to v nejbližších dnech, ne nutně dnes, ale své nejnovější zjištění týmu určitě odevzdáváme okamžitě.“

Max nakonec dostal otázku k situaci v Red Bullu. Tým v sobotu opět dělal vše, aby světu dokázal, že se nic neděje, když Helmut Marko přišel do paddocku ve společnosti nejvyššího šéfa Olivera Mintzlaffa. Ještě si však musíme počkat, zda obnovené přátelství vydrží.

„Každý ví, že klid v týmu je důležitý. Potřebujeme se soustředit na jezdeckou a výkonnostní stránku věci. Přesně o to se snažíme jako tým,“ prohlásil stručně Verstappen.

Související zprávy