logo F1live.cz

Hülkenberg: Na Bearmana se zapomene, pokud nenaváže na svůj výkon i ve F2

Oliver Bearman
© Ferrari Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 3. 2024

Jsi jen tak dobrý, jak dobrý byl tvůj poslední závod. Stará pravda světa motorsportu, pro kterou najdeme mnoho příkladů i v bohaté historii Formule 1. O Oliverovi Bearmanovi se po Velké ceně Saudské Arábie mluvilo více než o kterémkoli jiném jezdci, ale to se může rychle změnit, upozorňuje Nico Hülkenberg.

Ollie ohromil tak, že místo jeho manažera mu začali hledat místo v kokpitu F1 motoristickí novináři. Ti ho z pochopitelných důvodů spojovali hlavně s Haasem, což znamená, že by ze sedačky musel vytlačit někoho z dvojice Nico Hülkenberg – Kevin Magnussen. Ti však opouštěli Džiddu poměrně spokojení se svými výkony, když první jmenovaný vybojoval bod, ten druhý ho svou jízdou zařídil.

„Myslím si, že je ještě velmi brzy,“ odpověděl Hülkenberg v Austrálii na otázku, zda nyní bojuje s Magnussenem o druhé volné místo v Haasu po boku Bearmana. „Podle mě má před sebou důležitou úlohu ve Formuli 2, protože v opačném případě se na jeho výkon v Džidde do dvou dnů zapomene. Takto prostě funguje tento byznys. Ve skutečnosti bych řekl, že nyní má na ramenou velký tlak ve Formuli 2.“

Stále však platí, že výsledek ve Formuli 1 je neporovnatelně cennější než ve Formuli 2. „Ano, to určitě. Pokud dostanete příležitost, musíte ji využít, a to on v Džidde na sto procent udělal. Koncem konců je juniorem Ferrari, takže pokud se mu bude dařit ve Formuli 2, určitě nakonec dostane šanci,“ řekl Hülkenberg.

Německý veterán kromě toho připomněl, že Bearmanovi v Saudské Arábii značně pomohla i kvalita vybavení. Je to velmi náročná diskuse, protože lepší auto určitě pomůže, ale ve větším týmu je to zároveň větší tlak. „Jezdil ve druhém nejlepším autě a mohli jste vidět, jak cenné a mocné to je a jaký rozdíl to přináší. Svým způsobem to bylo těžké pro nás ostatní ve středu pole, ale takto to prostě chodí,“ konstatoval Hülkenberg.

Související zprávy