logo F1live.cz

Toto může být naše nejlepší příležitost, říká s nadějí Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 3. 2024

Dokážou Charles Leclerc a Ferrari poprvé v této sezóně ohrozit dominanci Red Bullu? Náskok, s jakým Monačan ovládl druhý volný trénink, je dost velký i vzhledem k faktu, že je teprve pátek. Ferrari vypadalo být rychlé a Leclerc působil spokojeným dojmem. Jsme tedy zvědaví, v jaké formě se Scuderia a její hlavní soupeř objeví v sobotu.

Leclerc s přehledem ovládl druhý volný trénink. Na Maxe Verstappena měl náskok téměř čtyři desetiny sekundy, což je dost i na pátek, protože Albert Park není zvlášť dlouhý a komplikovaný okruh, takže rozestupy by tu měly být přirozeně menší. Rozhodně to však neplatilo v pátečním druhém tréninku.

„Zatím je to dobrý pocit,“ řekl po skončení druhého tréninku Leclerc pro F1 TV. „Od prvního kola v prvním tréninku až do konce druhého tréninku to byl pozitivní den. Byl to tedy dobrý start, ale potřebujeme pokračovat v tvrdé práci, protože jsem si jistý, že v sobotu budeme svědky nějakých překvapení a neexistuje důvod, proč bychom měli být o krok před ostatními.“

„Stále máme nějaký prostor pro zlepšení v určitých oblastech. Naše závodní rychlost však byla dobrá, což je slibný náznak, ale potřebujeme pokračovat v práci,“ dodal Leclerc.

Snaha o opatrnost ve vyjádřeních byla z Charlese cítit, ale přece jen musel vidět čísla. Alespoň v kvalifikačním tempu by jeho auto mělo být silné. Jistě, body se budou rozdávat v neděli, ale protože jsme v tomto roce neviděli ani náznak souboje o vítězství, rádi budeme věřit, že v Austrálii ho uvidíme.

„Řekl bych jen tolik, že jsme v lepší pozici než v prvních dvou závodech. Na druhou stranu, Red Bull na to zatím nijak netlačil, takže si musíme počkat a uvidíme, jaký je jejich skutečný potenciál. Myslím si, že jsou stále před námi, ale toto by mohla být naše nejlepší příležitost od začátku sezóny,“ řekl Leclerc.

„Závodní tempo se zdá být celkem dobré, ale je těžké to porovnávat, protože někteří jezdci měli problémy s provozem, zatímco před námi byl relativně čistý vzduch. Je to dobrý start, ale musíme na to nadále tlačit a zjistit, co je možné dosáhnout v sobotu,“ dodal Charles, který se během celého rozhovoru potměšile usmíval.

Související zprávy