logo F1live.cz

Z postele do první řady: Před pěti dny bych tomu nevěřil, říká Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 3. 2024

V Džiddě napsal úžasný sportovní příběh Oliver Bearman, v Melbourne to udělal Carlos Sainz. Nad hlavou španělského závodníka visel před startem víkendu velký otazník a do poslední chvíle nebylo jisté, zda ho dnes v kokpitu vůbec uvidíme. Nakonec se však po operaci slepého střeva vrátil a po fantastickém výkonu odstartuje z druhého místa.

Carlos se musel v Austrálii vyrovnávat s mnoha nepříznivými okolnostmi. Po operaci ještě stále nebyl stoprocentně v pořádku a jeho jízdu doprovázelo určité nepohodlí. Na časech to však rozhodně nebylo cítit a po skvělém výkonu odstartuje z druhého místa za Maxem Verstappenem.

„Cítím se mnohem komfortněji než před pěti dny, když jsem ještě ležel v posteli a měl jsem problém se pohnout,“ řekl s úsměvem Sainz pro televizi Sky po skončení kvalifikace. „Teď se mi už lépe hýbe a v kokpitu se se všemi těmi silami a přetížením cítím lépe s každým kolem. Zvykám si na zvláštní pocity, které máte po takové operaci.“

„Rekonvalescence proběhla dobře a udělal jsem vše pro to, abych mohl přijít tento víkend. Kdybyste mi před pěti dny řekli, že budu v první řadě a na druhém místě, tak bych vám nevěřil. Jsem velmi šťastný,“ řekl se spokojeným úsměvem Sainz.

Ten však má za sebou stále jen tu lehčí část. Zátěž 58 kol v závodním tempu v Austrálii ještě nevyzkoušel a i sám Carlos přiznává, že to může být trochu cesta do neznáma. „Jednoduchá odpověď je, že nevím, jak se budu cítit; nevím, jak bude moje tělo reagovat na 58 kol,“ řekl Sainz.

„Pochybuji, že se budu cítit na sto procent. Dnes jsem však byl velmi blízko k tomu, abych porazil Maxe. Mám pocit, že jsem mohl zajet jeho čas 1:15.9s, ale také jsem vynechal kvalifikaci v Džiddě a závod v Džiddě a možná ještě nejsem v nejlepší formě. Stále je to jen moje druhá kvalifikace s tímto autem a musím se učit. Cítím se dobře a každým dnem se cítím lépe a lépe,“ řekl spokojeně španělský závodník.