logo F1live.cz

Připomnělo mi to, co na tomto sportu miluji, prohlásil Hamilton

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Lewis Hamilton vybojoval v šanghajském šprintu skvělý výsledek. Druhé místo od něho a jeho Mercedesu nikdo nečekal. Po skvělém startu dokonce vedl prakticky polovinu šprintu, ale technická převaha Red Bullu se dříve nebo později musela projevit. Druhé místo je však stejně lepší, než Mercedes očekával.

I když monopost W15 ztratil na Red Bull v podstatě jeden a půl sekundy na kolo a do cíle přišel se ztrátou třinácti sekund, Lewis Hamilton byl po skončení šprintu spokojený. Po tvrdém souboji se na startu dostal přes Landa Norrise a potom mohl už jen jezdit co nejrychleji a čekat, co se stane za ním. Přibližně v polovině šprintu však byl předjížděcí manévr Maxe Verstappena neodvratný.

„Jsem velmi vděčný, že v pátek zavítal na okruh déšť a dokázal jsem z toho vytěžit,“ řekl po skončení kvalifikace Lewis Hamilton pro televizi Sky. „Startovat z první řady byl skvělý pocit, stejně tak souboj do první zatáčky a vedení v závodě. Připomnělo mi to, co na tomto sportu tak miluji.“

„S naším autem to byl rozhodný náročné závod. Hodně jsme se toho však naučili. Druhé místo ve šprintu je skvělé, i když si myslím, že kvalifikace bude mnohem těžší,“ pokračoval sedminásobný šampion.

„Bude sucho a ostatní jsou velmi rychlí, ale můžeme provést nějaké změny, takže doufáme, že dokážeme vylepšit auto. Snad budeme v neděli startovat z lepší pozice než obvykle,“ dodal Lewis.