logo F1live.cz

Norris nevidí největší problém v chybě ze startu: Naše rychlost byla šokující

Po štarte šprintu na VC Číny
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubala20. 4. 2024

Lando Norris konečně stál na pole position. I když šlo jen o sprintovou verzi, mohl dnes potvrdit, že i on umí vyhrávat. Britský jezdec však zahodil svou šanci hned v první zatáčce, kdy mu uklouzl monopost a on vyjel až za bílou čáru. Tento moment však nepovažuje za rozhodující.

Fanoušci McLarenu už pár minut po páté hodině ranní litovali, že si vůbec nastavovali budík. Pohled na propadajícího se Landa Norrise je však pravděpodobně všechny probudil natolik, že na spánek už ani nepomysleli. Mladík z McLarenu klesl z prvního na sedmé místo po další chybě.

Po sprintu Lando Norris konstatoval, že McLaren stejně neměl našlápnuto na vítězství. „Ne, bylo to bez šance. Možná jsme mohli skončit o jednu nebo dvě příčky výše. Mercedesy dnes měly velmi dobrou rychlost. George nás dost rychle doháněl a Lewis měl také dobré tempo.“

„A kromě toho i Red Bully a Ferrari [měli lepší rychlost],“ vypočítával, kdo z konkurenčních týmů byl na tom ve sprintu lépe. „Já jsem přežíval jen díky DRS. Kdybych neměl DRS, už dávno bych byl za nimi všemi.“

Něco takového se stalo Oscaru Piastrovi, který se stejně jako jeho týmový kolega trápil s pneumatikami. Zejména výjezdy ze zatáček byly žalostné, což velmi efektivně chránilo Charlese Leclerca před útokem ze strany Landa Norrise.

„Naše rychlost dnes byla šokující, což jsme však i trochu čekali vzhledem k tomu, jaký je tento okruh a jaká má naše auto omezení. Takže neobjevili jsme nic nového,“ povzdechl si šestý muž šanghajského sprintu.