logo F1live.cz

Hamiltona rozesmál jeho Mercedes: Říkal jsem si, že hůře to být nemůže

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 4. 2024

Den plný protikladů. Lewis Hamilton si v dopoledním závodě po dlouhých měsících vyzkoušel, jaké to je vést závod. Po druhém místě se tvářil velmi spokojeně a dokonce řekl, že mu to připomnělo, co „na tomto sportu tak miluje“. Překvapivě se Lewis smál i po kvalifikaci, ve které skončil až na osmnáctém místě.

I když Mercedes skončil ve sprintu na druhém místě, monopost na trati nevypadal jako vítězný stroj. Uvědomoval si to i Hamilton, kterému velmi pomohla obrana Fernanda Alonsa a rychlost jeho Aston Martinu na rovinkách.

Změna pravidel pro sprintové víkendy však umožnila Mercedesu, aby provedl změny nastavení, když se pravidlo parc fermé před kvalifikací opět otevřelo. Piloti tuto příležitost využili a Lewis Hamilton na to podle vlastních slov doplatil. Říkal si, že auto už nemůže být horší, ale mýlil se.

„Trápil jsem se,“ řekl Hamilton po skončení kvalifikace pro televizi Sky. „Před kvalifikací jsme provedli obrovské změny v nastavení. Na některých místech to nebylo tak hrozné, ale stejně jsem se trápil. Při brzdění do čtrnácté zatáčky jsem nedokázal zastavit auto. Je to tak, jak to je.“

„Ráno jsme George a já měli velmi podobné nastavení. Stále však s autem experimentujeme, takže jsem se rozhodl jít jedním směrem, on druhým, abychom zjistili, zda něco dokážeme najít. V současnosti přesně to potřebujeme, ale nakonec to nefungovalo,“ konstatoval sedminásobný šampion.

„V neděli do toho dám všechno. Osmnácté místo je dost špatný výsledek. Když jsem prováděl změny v nastavení, říkal jsem si, že horší už to být nemůže, ale přesně to se i stalo. Tak to někdy chodí,“ řekl s ironickým smíchem Hamilton.

Se smíchem zakončil i svůj rozhovor pro F1 TV slovy: „Doufám, že neděle bude o trochu lepší, ve skutečnosti teď už doufám, že bude pršet. Potřebuji déšť,“ konstatoval s úsměvem, přičemž působil až nezvykle uvolněně.