logo F1live.cz

Norris: Red Bull dá každému kolo, naše bitva je jinde

Lando Norris
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl20. 4. 2024

Zatímco po sprintu byl na sebe rozzlobený, po kvalifikaci se na jeho tváři objevil úsměv. Lando Norris v kvalifikaci zdolal obě Ferrari a do závodu vystartuje z výborné čtvrté příčky. Přehnané naděje na posun dopředu si však nedělá.

Zní to až neuvěřitelně, ale McLaren se do Q3 dostal v Číně (mimo sprintovou kvalifikaci) poprvé od roku 2013! Tehdy Jenson Button startoval z osmého a Sergio Pérez z dvanáctého místa.

V neděli to budou podstatně lepší pozice. Lando Norris na čtvrté příčce potřetí v řadě zdolal v kvalifikacích Oscara Piastriho a interní bilanci v této sezóně zvelebil na 4:1 ve svůj prospěch.

„Zdolat obě Ferrari je vždy pozitivní. A fakt, že jsme za Red Bully, není žádným překvapením. Jsou totiž extrémně silní a mimo naší ligu. Co se týče rychlosti, máme za sebou pozitivní den a nacházíme se v dobré pozici pro závod,“ konstatoval Lando Norris.

Z druhé řady to není daleko na pódium, zvláště, když má Norris před sebou Fernanda Alonsa, tedy auto z podobné výkonnostní kategorie. Za McLareny jsou však obě Ferrari.

„Nejpravděpodobnější je, že nás obě Ferrari předčí. Naše bitva je spíše s Aston Martinem a v nějakém bodě s Mercedesem. I přesto, co se stalo ve sprintu, není naše rychlost špatná ve srovnání s Astonem a Mercedesem. Red Bull je na míle před námi a Ferrari také, ale ne tak daleko. Může to být dobrý závod,“ míní britský pilot.

Už ve sprintu jsme věděli, jak silný je Red Bull a zvláště Max Verstappen v závodním tempu. Vše nasvědčuje tomu, že mistrovský tým po Suzuce znovu ukáže svoji dominanci.

„Red Bull dá pravděpodobně každému kolo, ba možná i víc. Co se týče Ferrari, na čistém vzduchu byly lepší než my a dokázaly od nás snadno ujít. Neočekávám nic překvapujícího. My jsme věděli, že se zde možná budeme trápit. S prázdnou nádrží v kvalifikačním tempu jsme lepší, než jsme očekávali, ale při dlouhých jízdách se děje vše, čeho jsme se obávali. Stále se však můžeme poprat o dobré body a uvidíme, zda se k nám přikloní i nějaké štěstí,“ uzavřel Lando Norris.