logo F1live.cz

Ideálním náhradníkem za Péreze by byl Albon, myslí si Rosberg

Alex Albon a Sergio Pérez
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár18. 10. 2023

Dny Sergia Péreze v Red Bullu se pomalu blíží ke konci. Mexičan sice má platnou smlouvu i pro rok 2024, ale není celkem jisté, zda se z Milton Keynes nebude stěhovat již po skončení aktuálního ročníku. Kdyby měl Nico Rosberg ty pravomoci, s Checem by vyrazil dveře. Ptáte se, koho by posadil na jeho místo? Například takového Alexa Albona.

Albon v barvách Williamsu doslova září a získává pozornost nejednoho z top týmů. Přesto se zdá být jeho návrat do Red Bullu, kde v minulosti již více než půl druhého roku působil, prozatím nepravděpodobný. Thajec totiž podepsal s týmem z Grove hned několikaletou smlouvu, což znamená, že se na trhu s jezdci tak brzy neobjeví.

„Albon by byl jedním z ideálních kandidátů na nahrazení Sergia Péreze pro příští rok,“ řekl pro Sky Sports F1 Nico Rosberg. „Bohužel, jak již řekl Helmut Marko, má smlouvu na příští rok.“

Jezecká sestava Williamsu by se však podle Rosberga přesto mohla změnit. Albon bude sice barvy historicky třetího nejúspěšnějšího týmu hájit i nadále, což se však s jistotou v tuto chvíli nedá říci o Loganovi Sargeantovi.

Američan to má hodně nahnuté a i když šéf týmu James Vowles opakovaně tvrdí, že má rodák z Floridy jeho plnou podporu, Rosberg si myslí, že mladíka už na startovním roštu v nadcházející sezóně neuvidíme.

„Sargeant je jedním z těch jezdců, kteří se pohybují na tenkém ledě,“ poznamenal Rosberg. „Potřebuje se ukázat, ale dělá příliš mnoho chyb. Myslím si, že bude pro něj těžké si udržet místo pro příští rok, obzvláště, když Albon odvádí tak fenomenální práci,“ vyjádřil se Němec ohledně jezdce, který v aktuálním ročníku dosud nebodoval.

Související zprávy