logo F1live.cz

Podle Marka začal spekulace sám Alonso: Nebylo by to poprvé, co využil španělská média

Helmut Marko
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 11. 2023

Zdálo se, že spekulace o odchodu Sergia Péreze vycházejí z módy. V letošním roce se objevovaly s železnou pravidelností po každém Mexičanově nezdařeném víkendu, což znamená, že v poslední době vycházely prakticky každý týden. Před novináři v Brazílii je velmi důsledně popřel Fernando Alonso a vyvrátil je i poradce Red Bullu Helmut Marko, který však, paradoxně, z jejich šíření obvinil samotného španělského závodníka.

Celé to v podstatě začal Alonsoův krajan a novinář Albert Fabrega. Náhoda? No, když jsme slyšeli Fernandův vyhrožující tón na čtvrteční tiskové konferenci, nezdálo se nám, že by všechny tyto domněnky začal on prostřednictvím renomovaného španělského novináře. Podivný příspěvek na sociálních sítích zveřejnil i Red Bull España, což celou věc ještě zhoršilo.

Obě strany však důrazně popřely, že by na výměně míst mezi Pérezem a Alonsem bylo cokoli pravdy. Španělský závodník to udělal za sebe na čtvrteční tiskové konferenci na Interlagosu, za Red Bull to před startem víkendu v rozhovoru s F1-Insider odmítl poradce Red Bullu Helmut Marko.

„To si někdo celé vycucal z prstu,“ prohlásil Rakušan. „Christian Horner i já jsme několikrát zdůraznili, že Pérez bude pokračovat s Red Bullem a bude závodníkem našeho týmu i v roce 2024. Bez ohledu na výsledky má platnou smlouvu a my ji dodržíme!“

To zní jako jednoznačné stanovisko, ale přesto máme pocit, že to ještě neskončilo. Určitě se najdou i takoví, kteří budou stoprocentně přesvědčeni o Pérezově setrvání v Red Bullu až na startu Velké ceny Bahrajnu v roce 2024. Tyto poslední domněnky však mají podle Marka jednoznačného původce.

„Pokud jde o spekulace související s Alonsem, dokážu si velmi dobře představit, že je začal šířit on sám kvůli výsledkům jeho Aston Martinu, které byly po brilantním startu do sezóny velkým zklamáním. Nebylo by to poprvé, co využil svá domácí média k vyvolání problémů,“ prohlásil poradce Red Bullu.

„Řeknu to ještě jednou a na záznam, Red Bull má za lubem jen sportovní cíle, jejichž dosažení vyhodnotíme až po posledním závodě sezóny v Abú Zabí. Těmito cíli jsou vítězství ve všech třech zbývajících závodech a celkové druhé místo s Pérezem,“ připomněl Marko.