logo F1live.cz

Steiner: Mercedes by měl pro rok 2025 zvážit i Hülkenberga

Nico Hülkenberg
© LAT Images/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár14. 3. 2024

Antonelli, Alonso, Sainz, Ocon, Albon nebo Schumacher. To vše jsou jezdci, kteří se zmiňují v souvislosti s nahrazením Lewise Hamiltona v Mercedesu. I když je z čeho vybírat, Güntherovi Steinerovi chybí mezi uvedenými závodníky jedno jméno. Tyrolčan německému celku doporučuje, aby pouvažoval nad angažováním Nica Hülkenberga, který je nesmírně rychlý, patřičně zkušený a byl by skvělou týmovou dvojkou.

Snad největšími favority na zisk sedačky v Mercedesu jsou v současnosti mladičký Andrea Kimi Antonelli a zkušená dvojice Španělů v podobě Fernanda Alonsa a Carlose Sainze. Bývalému šéfovi Haasu Güntherovi Steinerovi však nejde do hlavy, proč není s týmem z Brakley spojován i mimořádně zkušený a zároveň nedoceněný Nico Hülkenberg. Být na místě „stříbrných šípů“, byl by to právě Němec, kdo by zaujal místo po boku George Russella.

„Kdybych byl šéfem Mercedesu, tak bych do seznamu uchazečů určitě zařadil i Nica Hülkenberga,“ nechal se slyšet Steiner pro Sky. „Často byl podceňován a obvykle byl v nesprávný čas na nesprávném místě. Možná se to teď změní.“

Právě Steiner stojí za návratem „Hulka“ do F1, protože ho loni ještě jako šéf Haasy ustanovil za týmového kolegu Kevina Magnussena. Tyrolčan své tehdejší rozhodnutí odůvodnil tím, že je Hülkenberg nesmírně zkušený a navzdory sportovně pokročilému věku stále dostatečně rychlý.

A zřejmě měl pravdu. Čochvíle 37letý Němec totiž loni podával fantastické výkony – obzvláště v kvalifikaci – a dopouštěl se jen minima chyb. Ve stejném duchu vstoupil i do aktuálního ročníku, což samozřejmě neušlo Steinerově pozornosti.

„Opět předvádí výborné výkony,“ řekl Steiner, kterým tím mířil zejména na Hülkenbergovo desáté místo v Saúdské Arábii, za které obdržel Němec premiérový bod v probíhající sezóně.