logo F1live.cz

Ricciardo opět nezvládá tlak, říká van der Garde. Australan má čelit ultimátu

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2024

Danielovi Ricciardovi se po návratu do rodiny Red Bullu začalo dařit, ale nyní se vše vrací do starých kolejí. Australan se trápí podobně jako v McLarenu a nevypadá to s ním dobře. Novozélandská média oznámila první možný termín, kdy by mohl dostat šanci Liam Lawson.

Ricciardo si kdysi nechtěl nechat šlapat na nos. Z tohoto důvodu opustil Red Bull; chtěl být lídrem, ne nosičem vody. Bohužel, v McLarenu nezvládal ani nosit vodu a do svého vědra si úspěšně vyvrtal několik děr už i v této sezóně.

Na druhé straně garáže je Júki Cunoda, který sice nepředvádí světovou extra třídu, ale Australana i tak jasně poráží. Helmut Marko byl po jeho sedmém místě plný chvály. „Júki od prvního pátečního kola jel perfektně. V závodě přidával velmi konzistentní a dobré časy. Když Hülkenberg zaútočil, okamžitě dokázal reagovat. Myslím si, že se nám potvrdilo, že Júki je už zcela vyzrálý jezdec.“

Sportovní poradce Red Bullu označil Cunodův výkon za „fantastický“ a „bezchybný“. Japonský závodník tak pokukuje po místě v Red Bullu, Daniel Ricciardo zase po dveřích, nad kterými svítí nápis EXIT.

„Myslím si, že ten tlak opět nezvládá,“ zamyslel se nad rodákem z Perthu a příčinami jeho problémů Giedo van der Garde. „Jakoby se s tím už nedokázal vyrovnat. Pokud bude takto pokračovat, nemyslím si, že se dožije konce sezóny.“

Velmi růžově to s Ricciardem nevidí ani bývalý závodník F1 a jeho krajan David Brabham, nejmladší syn šampióna F1 Jacka Brabhama. Zřejmě se mu nepodaří splnit si předsezónní cíl a nahradit v Red Bullu Sergia Péreze.

„Jak by mohl soutěžit s Verstappenem, když ve stejném týmu nedokáže porážet Cunodu?“ ptá se David Brabham. „Důvěra tábora Red Bullu v Daniela se velmi rychle otočí proti němu.“

Ricciardo dostal dvouzávodové ultimátum, píše Nový Zéland

V čekárně za dveřmi už sedí Liam Lawson, který má možná největší šanci nahradit Daniela Ricciarda v kokpitu. Podle novozélandského deníku NZ Herald dokonce nemusí čekat ani tak dlouho. Píše totiž, že Daniel Ricciardo dostal od Helmuta Marka ultimátum.

Pokud se v následujících dvou velkých cenách v Japonsku a Číně nezlepší, Red Bull ho nahradí Liamem Lawsonem. Ten podle zdroje z dalekého jihu může naskočit do kokpitu už v Miami a strávit v něm celý zbytek sezóny.

Související zprávy